Waterbed plakken

Een waterbed plakken is niet zo moeilijk als het lijkt. Raak niet in paniek als het bed lek is en het eruit ziet dat het onoverkomelijk is. Water wat tot de rand van het bed staat kan er niet overlopen als u niet op het bed gaat zitten of liggen.
Het belangrijkste van het hele waterbed is dat de veiligheidskuip (liner) heel is. Als de veiligheidskuip heel is dan is de schade meestel goed op te lossen. Het watermatras wordt geplakt en u hoeft het watermatras NIET voor leeg te pompen. Vaak kunt u gewoon weer slapen. Om het bed te plakken heeft u een plakset nodig. Het plakken kan terwijl er water in het matras zit. Wanneer u het gaatje heeft gevonden kunt u een druppel lijm of een streepje lijm op de lekkage leggen. Wanneer deze is uitgehard kunt u er stukje vinyl opplakken. Hoe u het gaatje kunt vinden beschrijven we hieronder.

waterbed plakken, waterbed lek, waterbed-leehalen, waterbedpomp

Lekkage repareren

Een lekkage repareren in een watermatras is niet moeilijk. Om te beginnen:
-het watermatras hoeft NIET LEEG -laat het matras liggen zoals het ligt, dus niet het matras opzij trekken
-stop handoeken tussen de rand van het bed en het watermatras, laat het water in de handoeken trekken en knijp de handoek uit om de handdoek opnieuw tussen het de rand en het watermatras te duwen tot het water weg is. Nogmaals trek niet het watermatras terug.
-Bel de waterbedden-service 0633082439 om het watermatras te laten plakken
-wanneer u het gaatje zelf heeft gevonden kunt u het gaatje zelf plakken
-lek zelf plakken, wanneer het water rondom het watermatras droog is, begin in een hoek om de lasnaden te controleren.
-controleer zo het hele matras rondom de lasnaden
-wanneer het lek gevonden is laat een druppel lijm op het gaatje vallen of een leg een streepje lijm wanneer het een scheurtje is, dit kan ook als er water uit de het gaatje of scheurtje loopt
-laat de lijm uitdrogen en knip een stukje vinyl ietsje groter dan het gaatje of het scheurtje
-Lijm beide zijdes in en druk deze op het gaatje of scheurtje, druk hem van binnen uit naar buiten zodat er geen lucht onder komt
-u kunt nu het matras rondom droog maken, u mag het matrs nu wel terug trekken om het goed droog te kunen maken
-u kunt het bed weer beslapen