Waterbedpomp

Waterbedpomp heeft u nodig als u op een veilige manier uw watermatras wilt leeghalen. Een waterbedpomp is ervoor om het watermatras vacuüm te pompen zodat de stabilisatie lagen op hun plaats blijven liggen. Mocht u namelijk met een tuinslag het matras leeg halen heeft u grote kans dat de stabilisatie lagen op een hoop.

waterbedpom, waterbed stinkt, Waterbed leegpompen, waterbed verhuizen, waterbed onderdelen, waterbed conditioner, onderdeken waterbed, waterbed lek, waterbed ontluchten

Het waterbed leegpompen is makkelijk met een waterbedpomp. Trek de opening van uw watermatras naar boven en schroef de veiligheidsdop los. Leg uw hand op het matras om de opening en terwijl u de kleine dop los trekt duwt u met uw ander hand die om de opening ligt zachtjes op het watermatras zodat het water hoog in de opening blijft staan. Dit zorgt ervoor dat u geen lucht in het watermatras krijgt, als er lucht in het watermatras zit kan de waterpomp geen water uit het matras trekken. Mocht u toch lucht in het matras hebben, moet u eerst het watermatras ontluchten.

Vervolgens sluit u de slang aan met het koppelstuk. Het koppelstuk plaatst u in het vulgat, draai deze aan en duw vervolgens het geheel in het watermatras. Het andere einde van de slang koppelt u voorop de waterpomp. Bovenop de pomp zit een koppelstuk die u los kunt draaien. Met een schone kan met leidingwater laat u water in deze opening lopen. Ongeveer 5 liter moet hierin. U blijft bijvullen totdat u water in de slang die voorop zit vast gekoppeld zit ziet lopen. Als u dat ziet of hoort zit er genoeg water in de waterpomp. Het koppelstuk die u eraf had gedraaid plaatst u weer terug en sluit de slang aan. Het andere einde van de slang kunt u in een wasmachine afvoer, toilet of naar buiten laten lopen. Niet in bad of wasbak want deze lopen vlugger vol dan dat ze het water kunnen afvoeren.

Nu is de pomp aangesloten. Haal eerst de stekker van uw verwarming uit het stopcontact anders brand deze door. Stop de stekker van de pomp in het stopcontact en met de schakelaar kunt u hem aanzetten. Mocht het water niet meteen in de slang komen duw dan het koppelstuk dieper in het watermatras en het midden van de slang even omhoog houden tot het water loopt. Als het water loopt dan doet u niks meer tot het matras geheel leeg is. De pomp zal het waterbed leegpompen

Wanneer is het watermatras leeg. Dit kunt u zien doordat het matras aan de fiber lagen gaat plakken. Het ziet eruit als een pak koffie die vacuüm getrokken is. Tweede manier om het te zien is dat er bijna geen water meer uit de slang komt.

Als het matras leeg is laat de pomp lopen, houd de dop bij de hand en draai het koppelstuk los. Zodra het koppelstuk losgedraaid is moet zo vlug mogelijk de dop erop geduwd worden zodat het matras vacuüm blijft. Draai vervolgens ook de veiligheidsdop op de vulopening.

Houd vervolgens de slang naar boven zodat het water door de pomp wordt afgevoerd. Houd de slang hoog en zet de pomp uit. Loop met slang en pomp naar de afvoer en daar kunt u hem loskoppelen. Belangrijk is als alle slangen zijn losgekoppeld dat de pomp geleegd wordt via het vulgat aan de bovenkant dan weet u zeker dat er geen water meer in zit. Het watermatras dat nu vacuüm is kan worden opgevouwen en zonder risico worden vervoert. Als u het watermatras opslaat, doe dit op kamer temperatuur. Niet in de winter in de schuur dan bevriest hij en kan het matras scheuren, (door het restant water wat er nog inzit) tevens is het niet goed voor het vinyl om op lage temperatuur te bewaren.

Waterbed leeghalen zonder waterbedpomp

Het belangrijkste van het waterbed leeghalen is het watermatras. Wanneer u dit niet met een waterbedpomp wilt doen (wat wij wel adviseren) gebruik dan een tuinslang. Wanneer de tuinslang in het watermatras zit en die loopt laat het watermatras dan plat in het bed liggen. Een watermatras mag nooit bij het hoofdeinde opgetild worden om het water sneller uit het matras te laten lopen.

Wanneer het matras bijna leeg is, rol dan het matras vanaf het hoofdeinde richting voeteinde op. Wanneer u begint pak de stabilisatie over de gehele breedte vast en neem die in de rol mee. Wanneer hij geheel naar het voeteneinde is opgerolt kan het watermatras naar de badkamer getild worden om de restant van het water eruit te laten lopen. Laat het matras wel een rol blijven. Wanneer het matras niet vacuüm gezogen is kan de stabilisatie van zijn plaats verschuiven en dan is het matras niet meer te gebruiken.