Watermatrassen

Watermatrassen van verschillende merken hebben verschillende stabilisaties. Omdat elk mens anders is en ander comfort nodig heeft stemmen wij de stabilisaties op de persoon af. Zo kunt u bij ons uw watermatras zelf samenstellen. U kunt aangeven hoe snel het matras stil moet liggen en u kunt aangeven waar u extra ondersteuning in het matras wenst te hebben. Dit is uniek in de watermatrassen wereld. Uw gewenste samenstelling maken wij voor u.

Wilt u omdat uw onderrug klachten heeft maar een minder stabilisatie lekker vindt een extra rug ondersteuning in uw matras, wij maken dit voor u. Zo kunt u een 80% stabilisatie opvullen op het rug gedeelte tot een 95% stabilisatie. Dit heeft als voordeel dat u heel comfortabel op de schouder ligt maar stevige ondersteuning op het onderrug gedeelte. Elke combinatie die uw lichaam wenst kunnen wij voor u maken.

Voorbeelden van stabilisatie mogelijkheden zijn

Onderstaande foto’s geven voorbeelden van stabilisaties di ein een watermatras gemaakt kunnen worden. Andere combinaties zijn ook mogelijk.
De witte lagen zijn fiber lagen die zorgern ervoor dat het water geremt (gestabiliseerd) wordt na omdraaing op het watermatras. Afgekort F3, F4, F5, F6, F7 etc
De grijze laag is een lumbar die de onderrug (het lumbale) gedeelte extra ondersteunt. Afgekort L1 of L2 of L3

watermatrassen, Waterbedconditioner, waterbed stinkt,  waterbed leegpompen, waterbed verhuizen, waterbed onderdelen, waterbed conditioner, onderdeken waterbed, waterbed lek, waterbed ontluchten watermatrassen, Waterbedconditioner, waterbed stinkt,  waterbed leegpompen, waterbed verhuizen, waterbed onderdelen, waterbed conditioner, onderdeken waterbed, waterbed lek, waterbed ontluchten watermatrassen, Waterbedconditioner, waterbed stinkt,  waterbed leegpompen, waterbed verhuizen, waterbed onderdelen, waterbed conditioner, onderdeken waterbed, waterbed lek, waterbed ontluchten watermatrassen, Waterbedconditioner, waterbed stinkt,  waterbed leegpompen, waterbed verhuizen, waterbed onderdelen, waterbed conditioner, onderdeken waterbed, waterbed lek, waterbed ontluchten

F3 lagen fiber ongeveer 4 nabewegingen, F4 + L1 ongeveer 2 nabewegingen         F5 + L1 ongeveer 1 nabeweging           F7 + L2 geen nabeweging

Merken watermatrassen

Er zijn vele soorten watermatras merken. Wij leveren het merk die u wenst. Wel hebben we een voorkeur van merken. Onze voorkeur hebben wij geselecteerd in kwaliteit, prijs en garantie.
Er zijn goede matrassen voor goede prijzen en prima kwaliteit. Er zijn watermatrassen met een bekende naam maar daardoor niet altijd betere kwaliteiten hebben. Voor die naam betaald u een aanzienlijk hoger bedrag. Er zijn bekende merken die ook met topkwaliteiten werken en daardoor kostbaarder zijn.

Daarnaast zijn er de internetmerken. Deze merken gebruiken vaak een goedkopere vinyl (levensduur en sterkte ivm lekkage van het matras). De textiel voor de onderdeken (kwaliteit en vochtopname) zijn dunner en van syntetisch/katoen combinatie. De schuim dichtheid is veel minder daardoor minder sterk. De schuim van het waterbed moet uw watermatras op zijn plek houden en is heel belangrijk. Als u deze kwaliteit koop weet u dat dit minder lang meegaat of dat u lekkage kunt krijgen. Daarnaast zijn reguliere waterbedden winkels niet duurder. Ook wij kunnen die kwaliteit in de winkel voor u leveren als u dit wenst.

Daarnaast is er voor ons heel belangrijk de service/garantie die een leverancier/fabrikant geeft en die is niet altijd gelijk. Er zijn merken die zonder dat we het hoeven te bewijzen af gaan op onze deskundigheid om garantie te kunnen geven. Er zijn merken die altijd onder hun garantie uit proberen te komen. Merken die al meerder keren failliet zijn gegaan zodat ze geen garantie meer hoeven te geven.
Onze merken zijn:
Huismerk (komt uit de fabriek waar veel merken die in Nederland verkocht worden geproduceerd wordt)
Aquasense
Wacore, Sky-line Comfort-line
Poseidon, Luna-life (voorheen luna-rest), daarvoor Halcyon)
Bodyform
TTI, strechttop, 3-D comfort

Watermatrassen, waterbed kopen, waterbed leegpompen, waterbed lek, waterbed conditioner

Veiligheidskuip

Om er zeker van te zijn dat een eventuele lekkage geen schade kan aanrichten aan uw bed is het noodzakelijk een veiligheidskuip in uw waterbed te hebben. De veiligheidskuip (ook wel liner genoemd) die zorgt ervoor dat het water in de kuip blijft staan als er een lek in het matras komt. U moet er alleen voor zorgen dat u de veiligheidskuip controleert dat hij heel is.
Als hij een scheurtje heeft moet u hem vervangen. Plak de veiligheidskuip niet met duct-tape of een ander plakband. Ze hebben beide weekmakers en een eigenschap van weekmakers is dat deze gelijk willen zijn. Dit houd meestal in dat wanneer u de veiligheidskuip met duct-tape plakt, de duct-tape hoogstwaarschijnlijk het watermatras raakt en dan een verhardingsproces in werking komt. Dit verkort de levensduur van het watermatras omdat als hij uithard kan gaan breken.

Stabilisaties watermatrassen

Elk merk heeft zijn eigen stabilisatie. Als het ene merk bijvoorbeeld F4 gebruikt (afkorting voor het aantal fiber lagen die in een matras zitten) wil dit niet zeggen dat de matrassen het gelijke ligcomfort hebben. Dit komt omdat de dikte van de fiberlagen per merk verschillen. Ook de kwaliteit van de merken kunnen verschillen, de ene fiber is van steviger kwaliteit en blijft in het water beter dan het andere merk. Dit is het verschil in kwaliteit waar u wel of niet voor betaald. Natuurlijk verteld een leverancier niet welke kwaliteit fiber hij gebruikt maar gelukkig weet u specialist dit wel. Om de juiste stabilisatie uit te zoeken kunt u het beste naar een winkel gaan om dit te voelen.

Verschillende type watermatrassen

Er zijn verschillende type watermatrassen, stabilisaties (bewegelijkheid in de matrassen) kwaliteiten en merken.
Type watermatrassen kunt u indelen in hardside en softside. De hardside’s waterbedden zijn de bedden waar zo een 35 tot 40 jaar geleden de waterbedden mee begonnen zijn. Deze zijn in 1988 ongeveer verandering ondergaan naar de softside. Het verschil tussen de hardside en de softside zijn de bed omranden. In een hardside waterbed zit het matras rechtstreeks in het ledikant (harde randen – hardside). In tegenstelling tot een softside daar ligt het matras in een soft schuim omranding. De hardside matrassen hebben over het algemeen rechte zijkanten en de softside matrassen zijn schuin aan de zijkant weg gesneden. Dit omdat de bovenkant van de soft rand smaller is dan de onderkant van de schuimrand. Op die schuinte is het watermatras aangepast.