Beste matras is voor iedereen verschillend

Het Beste matras is voor elk mens verschillend. Regelmatig zeggen klanten  “het maakt niet uit wat het kost, ik wil het beste matras”.
Het beste matras voor de één wil niet zeggen dat dit ook het beste matras is voor de ander. Een goed matras ondersteunt het lichaam zonder het op bepaalde punten zwaarder te belasten dan op andere punten.

Je gewicht 

Met onder gewicht of overgewicht is  belangrijk om een matras te vinden naar wens. Met overgewicht is het niet per definitie nodig om een stevig matras te hebben. Natuurlijk heeft een lichaam met overgewicht een stevige ondersteuning nodig maar daarnaast kan de toplaag heerlijk zacht liggen.
Mensen met ondergewicht wensen meestal een zacht matras waar ze helemaal in weg kunnen zakken. Die matrassen zijn in het algemeen moeilijker te vinden. Hier zijn de Instelbare matrassen uiterst geschikt voor. Daarnaast is een waterbed voor zowel overgewicht als ondergewicht super om op te slapen. Een waterbed ondersteunt het lichaam overal gelijkmatig. Daarnaast kan een waterbed net zo stil liggen als een matras. Ook de instap hoogte enhet  eruitzien als een boxspring is mogelijk.

Rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten zijn een veel voorkomende klacht bij het naar bed gaan en bij het opstaan. Het is de kunst om een matras in combinatie met een kussen te vinden die ervoor zorgt dat ondanks de rug- of nekklachten de hele nacht goed geslapen wordt. Een matras of een kussen is geen medicijn maar ze kunnen we de klacht verminderen en door de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust zorgen.

Wat er ook wel gebeurt is dat een matras  voor rugklachten kan zorgen. Wanneer u naar bed gaat zonder klachten maar opstaat met klachten is het nodig om naar een matras vervanging te zoeken. Deze zal de eerste nachten ook vreemd slapen of de klachen niet meteen verhelpen. Maar zal altijd een verbetering zijn dan wat u had.

Nek- of schouderklachten kunnen ontstaan doordat u een verkeert kussen heeft. De combinatie kussen en matras is heel belangrijk. Heeft u een kussen die niet hoog genoeg is, dan komt alle druk op de schouder, wat voor schouder klachten zorgt. Andersom heeft u een te hoog kussen dat u in een knik ligt dan hangt u op uw nek. Daarom is het belangrijk bij het kiezen van een matras uw huidig kussen mee te nemen naar de winkel. Is het kussen ouder dan 5 jaar, kies dan in de winkel een nieuw kussen uit.

Om een goed matras en kussen te kunnen kiezen heeft uw slaaphouding hier ook een belangrijke rol in. De mens is namelijk een zij- rug- en/of buikslapers. Ook een combinatie hiervan is mogelijk. De juiste manier is rugslapen, dan zijslapen en dan buikslapen. Wanneer u een buikslaper bent en dit niet kan veranderen dan is het juiste kussen heel belangrijk om de nek te ontlasten.

Consumentenbond beste matras

Elk jaar heeft de consumentenbond de test Beste Matras. Maar is dit ook het Beste Matras? Wie test het matras en waar testen ze het op? Wordt er naar de ondersteunende factoren gekeken en de materialen waar mee gewerkt is?Wordt er in de test het ligcomfort meegenomen. Wordt er gekeken naar materialen kwaliteit van de kern en de tijk gekeken. Is het een Nederlands martas of komt het uit een ver weg land? (Ivm gassen die er vrij kunnen komen uit de schuimen. Of bevuilt water waar de schuimen meer geproduceerd worden en in bepaalde landen met minder nauwe productie normen gewerkt worden)

Hier wordt waarschijnlijk niet op getest en daarom is  jammer genoeg is de consumentenbond niet de aangewezen persoon om een matras te testen. Dit omdat elk lichaam zijn eigen behoefte, voorkeur en ondersteuning nodig heeft. De consumentenbond kijk bijvoorbeeld naar wat kost een matras en welke druk kan het matras aan voordat deze kuilvorming vertoont. Er wordt niet gekeken naar de samenstelling van de materialen.

Latex bijvoorbeeld is een heel ruim begrip maar daar is zoveel verschil in. Latex matras met 90% natuur rubber en Latex matras met 20 % natuur rubber. U kunt zich de vocht regulatie en warmte ophoping verschillen waarschijnlijk wel voorstellen. Daarnaast is het wel heel apart dat Auping, Beterbed en Ikea heel veel voorkomen in de testen. Zou hier een speciale reden voor zijn? De specialistische matrassen, waar door kenners een juiste combinatie van materilaen en kwaliteiten  is samengesteld om tot een super mooi comfotabel matras te komen, zien wij niet terug in de test.

Het is jammer dat een bedrijf als de consumentenbond waar veel mensen waarden aanhechten niet het juiste beeld geeft aan zijn lezers. Waarschijnlijk niet bewust maar omdat ze niet de juiste kennis in huis hebben. Ook wij hebben de “Beste koop”in ons assortiment maar dit wil niet zeggen dat dit de beste koop is voor u. Laat u daarom altijd voorlichten door een onafhankelijke slaapspesialst die meerder jaren ervaring heeft  en heel belangrijk meerder merken vertegenwoordigd.

Vergelijkbare berichten