matrassen boxspring decubitus matrassen

Matrassen zijn een heel belangrijk onderdeel van ons leven. Gemiddend slapen wij 8 uur per dag. Om uitgerust wakker te worden is daar een goede nachtrust voor nodig. Het matras in samen werking met het kussen speelt daar een grote rol in. Het is belangrijk om op het juiste matras met kussen te slapen.

Welk matras pas bij mij

Er zijn vele uitvoeringen van matrassen. Dit maakt het soms moeilijk om te weten welk matras geschikt voor je is.
Tip 1, ga in de ochtend als het lichaam uitgerust is een matras uitzoeken. Dan is het gevoel in het lichaam het neutraalste. Met een moe lichaam voelt namelijk alles lekker.
Tip 2, stel van te voren een budget vast. Bezuinig niet op een matras maar ga zeker geen matrassen uitproberen die financieel niet haalbaar zijn. Dit geeft alleen teleurstellingen.
Tip 3, verteld de adviseur aan welke eisen het matras moet voldoen en houd rekening met bijvoorbeeld gevoeligheid voor transpireren.
Tip 4, laat technische verhalen niet de doorslag geven. Lig op een matras en voel wat het lichaam verteld. Die zegt namelijk of het wel of niet lekker ligt.
Tip 5, Het matras moet op de juiste bodem liggen. Zorg dat je combinatie klopt.

Pocketveer Matras

pocketveer matras doorsnee

Het pocketveer matras hoog-laag veer is een speciaal matras onder d pocketveer matrasseen. Op het matras pocketveer hoog-laag veer kunnen zowel lichte personen als zwaardere personen goed liggen. De kern van het matras bestaat namelijk uit zowel hoge soepele veren en stevige lagere veren. In praktijk werkt dit als volgt. De lichtere personen maken gebruik van de hoge soepele veer. Mochten je meer ondersteuning nodig hebben op een zwaarder deel van uw lichaam dan wordt dit opgevangen door de lagere stevige veer. De zwaarder personen maken gebruik van de stevige lage veer en op de delen dat ze minder druk nodig hebben zoals bijvoorbeeld de schouder zone maakt je gebruik van de soepele hoge veer. Dit super matras zorgt ervoor dat verschillende gewichten op hetzelfde matras kunnen slapen.

Daarnaast zorgt de coolsense traagschuim ervoor dat de warmte niet vastgehouden wordt onder het lichaam. De naam zegt het al deze traagschuim heeft de eigenschap om warmte af te voeren.
Om het geheel heeft dit matras een soft touch tijk. Deze is doorgestikt met koudschuim waardoor de tijk super comfortabel aanvoelt.

Kenmerken van de CoolSense

Elke uitvoering is voorzien van luxueuze handgrepen, een afneembare anti-allergisch tijk, een optimale verluchting kortom, puur slaapplezier verzekerd.
Op een rijtje wat dit matras u kunt bieden:
-soft-touch hoes
-afneembare wasbare hoes
-luxe Handgrepen
-hypoallergeen
-actief pocketveer systeem 7-zone pocketvering
-hoog-laag veren
-cool-Gel afdeklaag

De soft tijk heeft een 3cm Hr meegestikt in de tijk. Hierdoor is het eerste gevoel met het matras super zacht maar heeft het matras een 2 hardheden ondersteuning.

Een pocketveer matras is een matras met een hoog ventilatie vermogen. Dit omdat de kern van het matras gevuld is met holle veren waardoor het vocht wat in het matras komt makkelijk weer kan verdampen. De meeste pocketveer matrassen hebben zone verdelingen waardoor ze soepele schouder en heupzone hebben. Dankzij de zeer zachte schouder comfortzone zakt de gevoelige schouder verder weg in het matras. Hierdoor wordt een te hoge druk bij de schouders voorkomen. Doordat de schouder en de heup in het matras wegzakken wordt de taille goed opgevangen en krijgt hierdoor een optimale ondersteuning.

Het pocketveer matras is in twee, drie  of soms vier hardheden namelijk soepel, medium, stevig of soms voor zware mensen extra stevig. Het aanpassingsvermogen wordt nog eens versterkt door de comfortabele afdeklagen van alleen de allerbeste materialen, zoals HR (dit is koudschuim), latex en traagschuim. Om de pocketveer matras heen zit een matras tijk. Wanneer deze afneembaar is kan hij gereinigd worden.

Dit type matras is uitermate geschikt voor de meeste mensen. Door de enorme diversiteit in afdeklagen is er voor iedereen een comfort die bij hun slaapwensen past. Van alle matrassen is de pocketveer matras degene die de beste vochtregulatie heeft, wat een belangrijke factor is om droog en hygiënisch te kunnen slapen.

Pocketveer matras met hoog-laagveer

pocketveer hoog-laagveer matras

Latex Matras 100% natuurrubber

latexmatras, 100% natuurrubber

Het latexmatras is een ideaal voor elke lichaamsbouw en gewicht. Het latexmatras ondersteunt je  lichaamscontour in elke slaaphouding. Of je nu op je rug of zij slaapt je schouders en heupen kunnen wegzakken terwijl je taille of onderrug voldoende ondersteuning krijgt. Ook buikslapers liggen ondersteunt en comfortabel op een latexmatras.

Hoe is het latex matras opgebouwd

  • Het matras is van 100% latex die door een bewerkings proces zijn hardheid krijgt.
  • Het heeft 7-ergonomische comfortzones.
  • De matrastijk heeft een 4 zijdig afritsbare matrastijk voorzien 500gr/m2 zuiver scheerwol en 200gr/m2 Thermostar
  • Het matras is is ongeveer 22cm dik
  • Er zijn 4 hardheden, extra soft, soft, medium of stevig

Wij hebben in ons assortiment matrassen van Natuurlatex, hier zijn geen synthetisch bestanddelen aan toegevoegd. Het matras is gemaakt van 100% latex met een natuurlijk materiaal om het product zijn hardheid te geven. Er zijn ook latexmatrassen die de naam latex dragen maar waarvan er misschien 20% natuurlatex en 80% synthetische latex in het matras is verwerkt. Doordat er weinig natuurlatex in verwerkt zit, kost dit matras minder en reguleert het vocht en warmte slecht. Hoe hoger het natuurlatex gehalte in een matras hoe natuurlijker je slaapt.

latexmatras, 100% natuurrubber
latexmatras, 100% natuurrubber

Waar komt latex vandaan

Latex is een ingrediënt waarvan rubberproducten van gemaakt worden. De sap van de hevea brasiliensis (rubberboom) is het meest elastisch en geschikt voor de productie van rubber producten. De latex kan van een boom komen of van aardolie worden geproduceerd waardoor het synthetische is. Beiden hebben ze de naam Latex.

Over de hele wereld zijn latexbomen. Als er in de stam van de boom snede wordt gemaakt dan verliest de boom zijn latex. Vang je dit op kan je de vloeibare latex bewerken. 
-In 1839 ontdekte men dat rubber en zwavel bij verhitting, vulkanisatie, een rubber oplevert dat sterk en stevig blijft bij temperaturen van 0 tot 100° C.
-Een Engelse apotheker ontdekte dat er potlood kon mee worden uitgegomd.
Van het Engelse “to rub”, wrijven, ontleent het eindproduct zijn naam rubber.

Latex wat wordt verhit met zwavel levert rubber op. Dit was een uitkomst voor de industrie die hier vele producten van kon maken zoals auto en fiets banden, kauwgon, verf en ook matrassen.

latexmatras, 100% natuurrubber
latexmatras, 100% natuurrubber, butterfls gezondheidskussen
latexmatras, 100% natuurrubber, butterflys gezondheidskussen, butterfly kussen aanbieding

Matras Koudschuim

zorgmatras hrc koudschuim

Onder de drukverlagende matrassen is het Matras Hrc Koudschuim een perfect materiaal. Er is nu een 3e generatie matras koudschuim en die heet de Hrc koudschuim. Het Matras Hrc koudschuim is in combinatie met de ViscoPore Hrc (visco-elatische) afdekking het hoogst geprezen zorgmatras (matras anti-decubitus). Dit Hrc koudschuim matras is gemaakt van de 3e generatie koudschuim en heeft 80% markt aandeel in de zorgsector en ziekenhuizen.

Omdat dit matras zo hoog ligcomfort heeft is het nu  ook verkrijgbaar voor de consument. Het heeft een medium en stevige uitvoering.

Er is ook een uitvoering Hrc koudschuim kern met daarop een ViscoPore Hrc elastische schuim die een memorie functie heeft. Dit matras past zich steeds binnen secondes opnieuw naar elke lichaamsvorm aan.

De eigenschap van dit matras is dat het van hoofd tot voet een algehele ondersteuning geeft waardoor het lichaam gelijkmatig en overal even veel druk heeft. Dit heeft als voordeel dat het lichaam weinig drukpunten heeft waardoor u gedurende de nacht minder hoeft te draaien. De gelijkmatige ondersteuning zorgt ervoor dat de zenuwen en spieren ontspannen. De organen kunnen daardoor op een laag pitje gaan werken. Hierdoor kan het lichaam al zijn aandacht aan herstel geven. Door al deze voordelen worden we kort samengevat uitgeruster wakker.

Materiaal

Het koudschuim materiaal waar het matras van vervaardigd is noemen ze de 3e-generatie Hrc schuim. Dit schuim is er in de uitvoering koudschuim en visco-elastische schuim. Deze 3e generatie visco-elastische schuim wordt Hrc ViscoPore schuim genoemd en is een thermo-gevoelige opencellig materiaal. Anders dan in de handel verkrijgbare visco-elastische schuimen en/of traagschuimen en/of nasa schuim, wordt er in de Hrc ViscoPore geen vette bestandsdelen gebruikt voor het vervaardiging van het visco-elastische ligcomfort.
Het grote voordeel van deze manier van traagschuim / visco-elastische schuim / nasa schuim produceren is dat er geen hitte ophoping plaats vindt onder het lichaam waardoor slapen op Hrc ViscoPore niet warm is. Naast het grote temperatuur voordeel van Hrc ViscoPore is dit visco-elastische materiaal ook luchtdoorlatend en ademend wat een optimale vocht-regulerende eigenschap geeft die een droge aangename slaapomgeving biedt.

Matrair Instelbaar Matras

matrair matras persoonlijk instelbaar

Het Matrair matras pesoonlijk instelbaar met luchtkern geeft de mogelijkheid voor persoonlijk instelling en aanpassing aan je ligcomfort. Dit luxe comfortabel matras kan zelfs liggend in bed met 1-druk op de knop op elk gewenst tijdstip naar elk comfort op stevig of zachter hardheid ingesteld  worden. Dit kan doordat dit matras een luchtkern met verschillende segmenten heeft. De luchtkern kun je met de afstandsbediening op je gewenste hardheid door meer of minder lucht in de kern te laten je comfort veranderen. Het Matrair matras persoonlijk instelbaar ziet eruit als een conventioneel matras ……..LEES VERDER