Bed Textiel

Bed textiel wordt op het matras geplaatst om comfortabel op uw matras te kunnen slapen. Onder bed textiel vallen dekbedden, kussens, moltons, onderlakens en 3-D moltons. Wanneer u uw bed textiel aanpast op uw matras dan is slapen een feest en wordt u uitgerust wakker. Daarnaast is het aan te bevelen bed textiel die van natuurproducten zijn geproduceerd te kiezen zodat u het beste heeft. Het voordeel van natuurproducten is dat het beter vocht opneemt, afvoert en reguleert.

Bed-textiel subliemslapen

Dekbedden

Dekbedden zijn er in verschillende uitvoeringen.
Een dekbed kan gevuld zijn met een dons, wol, katoen of een synthetisch materiaal. Daarnaast zijn er verschillende tijken die om de dekbedden heen zitten. Deze kunnen van synthetisch, katoen, satijn of 100% katoen met NM-label gekeurde tijk zijn.
De warmte klasse van een dekbed heeft te maken met de dikte van de vulling en met het materiaal. Het ene dekbed kan dikker gevuld zijn maar minder warmte geven dan het ander dekbed. Dit heeft met de eigenschap van het materiaal te maken. Over het algemeen reguleren de natuurproducten zoals wol, katoen en dons en isoleren synthetische producten.  Een isoleerden product houd de warmte vast onder het dekbed waardoor dit tot transpireren kan leiden.
Een dekbed is te verkrijgen in een mono (enkele) uitvoering en een 4-seizoenen uitvoering.
Een mono uitvoering is een dekbed wat verschillende lagen heeft in 1 tijk.
Een 4-seizoenen dekbed is een uitvoering waar 1 dekbed gevuld is als zomer deel en 1 dekbed gevuld is als voor en najaars-deel. Deze twee delen kunt u dmv ritsen of drukknopen aan elkaar koppelen waardoor u een winter dekbed heeft. U heeft dan voor alle seizoenen de juiste warmte.

Kussens

Om goed uitgeslapen wakker te worden zonder rug en nekklachten is het belangrijk om het juiste kussen te hebben. Het kussen moet de de ruimte tussen schouder en hoofd opvullen. Ligt u te hoog dan hangt u op de nek. Is het kussen te laag dan krijgt de schouder teveel druk. Om dit op te lossen zijn er verschillende uitvoeringen en hoogtes van kussens. De gezondheidskussens van Silvana en de Butterfly zijn hier heel geschikt voor. Dit zijn voorgevormde kussens die u min of meer in de perfecte slaaphouding houden tijdens de nacht. Er zijn ook niet voorgevormde kussens met losse vulling die u naar behoefte kunt vullen en bijvullen en wassen.