Boxspring vlak

Test2…… De boxspring vlak is niet zoals zovele denken een complete set van bodem, matrassen, topper en hoofdeinde. De boxspring is een bodemdrager, het gedeelte waar uw matras op ligt. Om het comfortabelste te kunnen slapen kunt u het beste kiezen voor een boxspring met veren. Deze verende bodemdrager geeft extra comfort aan het matras.

Boxspring vlak, boxspring elektrish, hoog laag bed, subliemslapen.nl

Wanneer een heel goed matras niet op de juiste bodem ligt, worden niet alle voordelen uit het matras gehaald. Er zijn verschillende kwaliteiten van boxen. Dit is ook in de prijs terug te zien. Er is de aanbieding boxspring die heel goedkoop is en in verre landen wordt geproduceerd. Daarnaast hebben we de boxen die in Nederlandse of onze buurlanden wordt geproduceerd  met Nederlandse grondstoffen. Hierdoor is deze bodemdrager een 100% Nederlands of België product.

Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Boxspring Subliem Slapen
Natuurlijk zijn er nog vele andere voorbeelde van boxspring combinaties

Opbouw van een boxspring

De opbouw van een boxspring is heel belangrijk. Deze bestaat uit een houten frame met verankerde hoeken. Op de hoeken is de mogelijkheid dat de poten in de box gedraaid worden. Op het frame liggen of latten en/of een dunne houten bodemplaat met daarop stevige schuimbalken verlijmd. In het midden van de schuim balken zijn pocketveren of bonellveren geplaatst die ervoor zorgen dat het matras goed ondersteunt wordt. Vervolgens gaat er een afdeklaag overheen. Dit geheel wordt gestoffeerd in de stof die de u wenst. Bovenop kan hij gestoffeerd worden met een antislip zodat het matras altijd op zijn plaatst blijft liggen.We hebben box bodemdragers in verschillende hoogtes. Dit geeft niet een hoger ligcomfort maar een verschillend uiterlijk.

De boxspring is er in:
12 cm hoog
20 cm hoog
30 cm hoog
30 cm met een plint
30 cm met plint en elektrisch verstelbaar

Wanneer u de hoogte van uw box heeft gekozen kunt u nog een keus maken uit de poten.. De poten zorgen voor bepaalde hoogte van het bed en bepalen ook mee in het uiterlijk. Poten zijn er in de hoogte van 6 cm, 8 cm, 12 cm en 16 cm. Andere hoogtes zijn ook mogelijk zoals 5 cm en 18 cm. Deze kunt u apart aanvragen.

Boxspring elektrisch

Bij de opbouw van de boxspring elektrisch zit er een verschil in de bodem. De bodem is in delen en wordt op een stalen frame gemonteerd. Op de bodemplaat worden pocketveren geplaatst. Daarover een afdekplaat en de stoffering.

Boxspring elektrish, Boxspring vlak, hoog laag bed, subliemslapen.nl

Verschillende kwaliteiten en materialen box bodems

Zoals hierboven beschreven zijn er er verschillende kwaliteiten en materialen waar box bodemdragers van gemaakt worden. De goedkope uitvoeringen kunnen een frame hebben die niet degelijk of verend is. In deze boxen is gebruikt gemaakt van niet gehard staal of zijn de draaddikte van de veren niet gehard waardoor er kuilvorming ontstaat en u slecht gaat slapen.
Er zijn uitvoering die ze boxspring noemen maar geen veren in de bak hebben, dit is een lege bak waar een stoffering over heen zit en dus in het geheel geen comfort geeft. Dit noemen wij de harde box uitvoering.

De bonell of pocketveren box uitvoeringen, dit is de box waar u op wilt slapen. De pocketveer uitvoering is er ook elektrisch verstelbaar te krijgen en geeft u alle luxe die u zich kunt wensen.  Wij raden u aan goede voorlichting te vragen en dan uw keus te maken. Wanneer u kiest voor een goedkopere uitvoering en deze met 1 jaar doorzakt, ligt het niet aan de boxspring maar aan de leverancier/fabrikant die niet de juiste kwaliteit materialen heeft gebruikt. Dan kan goedkoop opeens duurkoop zijn.

Boxspring aanbiedingen

Wanneer u een boxspring aanbieding kiest weet u bijna altijd zeker dat het geen Nederlands product is met Nederlandse grondstoffen. Dit is heel logisch omdat de lonen en productprijzen hoger liggen in Nederland dan in landen met lage loonkosten. Dit wil niet zeggen dat al deze aanbiedingen slecht zijn. Ze zijn anders. Naast de goedkopere lonen zijn ook de product materialen goedkoper in aanschf. Jammer genoeg hebben deze vaak niet de kwaliteit materialen waar wij in Nederland mee werken.Staal, is vaak niet gehard staal, veren zijn vaak niet geharde veren, schuimen hebben niet de eisen waar we in Nederland ons aan moeten houden (gasvrij). Door deze materialen en goedkopere lonen kan deze box als aanbieding aangeboden worden.

Waar u wel goed op moet letten is dat niet alles wat er als een boxspring uitziet niet een boxspring hoeft te zijn. Vaak wordt er een houten bak gestoffeerd zonder comfort of verende kern wat inhoud dat het geen boxspring is.

Boxspring goedkoop

Wij helpen u graag bij de keus van de juiste boxspring in uw prijsklasse. Een boxspring hoeft niet duur te zijn. Wilt u een boxspring goedkoop let er goed op dat de bodem van juiste kwaliteit is. (een ijzeren frame raden wij u af, daar zakken veel slapers doorheen en/of krijgen kuilvorming) De bodem het liefst van hout met geharde bonellveren.

Box-stop

Een box-stop is een mat die u tussen het matras en de box plaatst. Deze zorgt ervoor dat het matras niet van zijn plaats schuift. In veel elektrisch uitvoeringen wordt het in de box verwekt maar in de vlakke uitvoeringen niet. Mocht u last hebben dat uw matras schuift kunt u dit voorkomen door er een box stop tussen te plaatsen.

boxstop