Bijna iedereen kent het wel dat heerlijk gevoel als je op vakantie bent en je zo een heerlijk onder een donzen dekbed kan weg kruipen. Gelukkig is dit voor iedereen tegenwoordig mogelijk. de dekbed dons naam wordt voor zowel een veren als een dons Dekbed gebruikt. Beide zijn in verschillende uitvoeringen. Een veren dekbed heeft overwegend veren zo een 85%. Een dons dekbed heeft overwegend dons zo een 90%. Een veren dekbed is zwaarder dan een dons dekbed. Het één is niet beter dan het ander. U kiest een dekbed op uw wensen en dan hoort daar een dons of een veren uitvoering bij. Slapen onder dons is lekker warm, daarom heeft u de keuze uit verschillende warmte klasse.

dekbed dons

Voordelen van een dekbed dons 

Onder een dekbed dons slapen heeft meerdere voordelen:
Dons is een natuurproduct
Dons reguleert doordat het een natuurproduct is goed de warmte
De dekbedden die Subliem Slapen verkopen hebben het Nomite® label waardoor ook mensen met allergie onder dons kunnen slapen.
Het dekbed dons die wij verkopen worden in Nederland geproduceerd.
Dons is er in verschillende warmte klasse te verkrijgen.
Dit dons wordt geleverd en verwerkt onder de strengste Europese normen en staat onder controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Hierdoor bent u verzekerd van hoogstaande kwaliteit en dus optimaal slaapcomfort.
Het dons is van NIET levende pluk (dit houd in dat de dieren dood zijn als ze geplukt worden. In tegenstelling tot de goedkope dekbedden uit China of andere oosterse landen waar ze het niet zo nauw nemen met het dieren leed. Dat dons wordt vaak van levende eenden en ganzen geplukt. Deze dieren hebben veel pijn. Als hun veren dan opnieuw zijn aangegroeid worden ze opnieuw geplukt.

Uitvoeringen van het dekbed

Er zijn verschillende uitvoeringen dekbedden.
Wij hebben hieruit een assortiment samengesteld zodat het overzichtelijk en duidelijk blijft.
De maten waar het dekbed in te krijgen zijn:
140×200 en 140×220 enkel en 4-seizoenen uitvoering
200×200 en 200×220 enkel en 4-seizoenen uitvoering
240×200 en 240×220 enkel en 4-seizoenen uitvoering

Prijzen

Dekbed Veren & Dons
Dit is een dekbed wat prijs technisch goed te betalen is.
Het heeft een katoen tijk met soft finsh waardoor hij lekker zacht aanvoelt. Nomite® label
Het dekbed is gevuld met 85% eendenveren en 15% eendendons

Dekbed Dons & Veren
Dit is een dekbed wat prijs technisch goed te betalen is.
Het heeft een katoen tijk met soft finish waardoor hij lekker zacht aanvoelt.
Het dekbed is gevuld met 90% eendendons en 10% eendenveren

Dekbed Silvana Spitsbergen
Dit dekbed is een hoogwaardig dons klasse 1.
De tijk is 100% satijn geweven katoen. Nomite® label
-geen huisstofmijt, anti-alergisch
-aangenaam zacht en soepel aanvoelt

Vulling is RDS gecertificeerd eendendons e -veren 90% dons 10% veren, geproduceerd volgens donsnorm EN12934 met downafresh hygiene label
Door het verschillende vul gewicht is het dekbed in warmte klasse 1, 2, 3 en 4 te krijgen.

Nomite® label

Nomite® label is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Met de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa hebben ze een samenwerkingsverband.
Wanneer u een allergie heeft is dit label uitermate geschikt voor u. De dekbedden voorzien van een Nomite® label zijn zeer dicht geweven dat huisstofmijt niet door de tijk heen kan dringen. Wat betekend dat ze zich niet in het dons kunnen vermenigvuldigen.
Alle dekbedden die Subliem Slapen levert hebben een Nomite® label en bent u verzekert van een anti allergische dekbed.

RDS label

Responsible down standard label staat garant voor een eerlijk leven van ganzen en eenden. De dons en veren die er worden gebruikt met dit label komen van eenden en ganzen die een eerlijk leven hebben gehad. De dieren hebben zijn goed behandeld. Hebben niet opgepropt in een hok geleefd, zijn niet ziek en leven niet met pijn en angst.

 

Andere type dekbedden

Dekbedden zijn er in verschillende uitvoeringen voor ieder zijn wens. U hoeft dus nooit onder iets te slapen wat niet geheel bij u past. Dekbedden zijn er met verschillende tijken zowel synthetisch, tencel. katoen en satijn/katoen.
Naast de tijken is een dekbed gevuld met een dons, wol, katoen of synthetisch materiaal.
De warmte klasse van een dekbed heeft te maken met de dikte van de vulling en met het materiaal. Het ene dekbed kan dikker gevuld zijn maar minder warmte geven dan het ander dekbed. Dit heeft met de eigenschap van het materiaal te maken.
Ook is een dekbed te verkrijgen in een mono (enkele) uitvoering en een 4-seizoenen uitvoering.
Een mono uitvoering is een dekbed wat verschillende lagen heeft in 1 tijk.
Een 4-seizoenen dekbed is een uitvoering waar 1 dekbed gevuld is als zomer deel en 1 dekbed gevuld is als voor en najaars- deel. Deze twee delen kunt u dmv ritsen of drukknopen aan elkaar koppelen waardoor u een winter dekbed heeft. U heeft dan voor alle seizoenen de juiste warmte.