Latten bodem

Latten bodem

De Latten bodem is er in heel veel uitvoeringen. We hebben vaste latten bodem, hand verstelbare en elektrisch verstelbare latten bodem. De verstelbare bodems zijn er in hoofd en voet verstelbaar maar tevens met extra nek verstelling en varianten hierop. Naast de diverse verstellingen hebben we ook nog de indeling voor de zones. Dit wil zeggen dat er een comfortabele schouder zone en een stevigere heup zone geleverd kan worden op diverse lattenbodems. Dit wordt gerealiseerd door meerdere lagen latten bijv. 5- of 7-laags. De wat betere lattenbodems hebben ook midden indelingen waarmee u de lattenbodem iets soepeler kunt indelen als u dit wenselijk vindt. Anders om kunt u natuurlijk ook de instelling wat steviger maken.

latten bodem vlak, latten bodem elektrisch

Over het algemeen worden de lattenbodems voorzien van 16 tot en met 42 latten in of boven het frame. Hoeveel latten u in uw bodem kiest heeft met uw wensen voor comfort te maken. Hoe meer latten er in de bodem zitten hoe meer ondersteuning u heeft wat meestal met comfort te maken heeft. Daar naast heeft u ook de mogelijkheid om voor een bodem te kiezen die geen gebogen latten heeft, deze geeft geen enkel comfort aan of  ondersteuning aan uw matras en u als u erop ligt. Een lattenbodem die enige ondersteuning moet bieden heeft gebogen latten en instelbare zones.

latten bodem vlak, latten bodem elektrisch

Latten boven of in het frame

Of u kiest voor de latten boven of in het frame heeft te maken met het matras wat u erop wilt plaatsten. Een latex of koudschuim matras matras kunt u het beste op een lattenbodem plaatsen die zijn latten boven het frame hebben liggen. Dit omdat deze latten meestal in aparte rubberen kappen zitten waardoor ze onafhankelijk van elkaar bewegen zodat het comfort van het matras hierdoor nog hoger wordt.

Een binnenvering matras heeft al zijn eigen veren die bewegen. U kunt deze beter op een lattenbodem die zijn latten in het frame heeft liggen plaatsen omdat deze minder beweging heeft. Ook moeten de latten voor een pocketveer matras niet te veel uit elkaar liggen (dus geen 16 lats) anders zweven de veren tussen de latten van de bodem en hebben de veren geen ondersteuning. De lattenbodem kan in elk gewenst ledikant geplaatst worden. u kunt de lattenbodem plaatsen met poten in het ledikant zodat hij zelfstandig staat. U bent dan gegarandeerd van eventueel kraken verlost als u zich omdraait. Als u geen ledikant heeft kunt u bij de lattenbodem poten bestellen en hem los plaatsen.Dit heet stand alone.

Reflexion latten bodem

De Reflexion latten bodem kan persoonlijk op lichaamsgewicht en lichaamsvorm worden ingesteld. Deze unieke bodem heeft al zijn lat houders verstelbaar in soft of stevig.
Daarnaast kunnen voeten, knieën, lumbale en nek zones door middel van de latten in hoogte te verstellen in vijf verschillende hoogtes in te stellen. Door de hoogte instelling kunt u de Reflexion latten bodem zo persoonlijk instellen dat elk lichaamsdeel naar voorkeur zijn ondersteuning kan krijgen. Dit is in de lattenbodems uniek.

latten bodem, lattenbodem

De latten zijn gemaakt van kunststof versterkt met glasvezel en voorzien van extra ventilatie-openingen. Door de combinatie van kunststof met glasvezel zijn de latten onverwoestbaar. De totale hoogte van de lattenbodem is 10 cm.

De Refexion lattenbodem heeft zoveel mogelijkheden. Het ligcomfort is hierdoor optimaal. De Reflexion is van onverwoestbare materialen geproduceerd. Hierdoor zorgt de bodem voor een perfecte keus om op te slapen.

Naast de vlakke uitvoering van de Reflexion lattenbodem is er ook een elektrisch verstelbare uitvoering. De elektrisch verstelbare uitvoering is standaard voorzien van een knieknik, neksteun, spanningsbegrenzer en noodstroom accu.

Een mooie slaapcombinatie is de 100% natuurrubber latexmatrassen. Deze slaapcombinatie garandeert u een uitgeruste nachtrust

refelxion, latten bodem

  • verstelbare in soft en stevige lat houders