Lichtgewicht waterbedden

Lichtgewicht waterbedden zijn gevuld met 60 tot 80 liter water wat hem uitermate geschikt maakt om op een lattenbodem of boxspring te plaatsen. Het is een matras wat gestabiliseerd kan maar voor liefhebbers met minder stabilisatie kan dit ook. Het lichtgewicht watermatras zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling op uw lichaam waardoor u geen drukpunten heeft. Dit is een drukverlagend matras die zeer geschikt is voor mensen die verplicht langer in bed moeten doorbrengen. Naast de drukverlagende voordelen hebben lichtgewicht waterbedden een verwarming. Deze kunt u op uw persoonlijke voorkeur instellen. In de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. De thermostaat zorgt ervoor dat hij op een continue temperatuur blijft daar hoeft u zelf niks voor te doen.

Lichtgewicht waterbedden voor elektrisch verstelbare bodem

Wanneer u een verstelbare lattenbodem of boxspring heet is het lichtgewicht waterbed voor u een uitkomst. Het lichtgewicht waterbed kan zowel op een vlakke als op een elektrisch verstelbare bodem geplaatst worden. De opbouw van dit watermatras is speciaal ontworpen zodat het geschikt om omhoog geplaatst te worden. Het verstelbare waterbed is alleen op 95% gestabiliseerd te krijgen. Dit houd in dat het matras vrij snel stil ligt.

lichtgewicht waterbedden, soft side waterbed, split softside, onderdeken, latten bodem

Sleeping apart together

Wanneer u of uw partner op een waterbed wilt slapen en de ander op een conventioneel matras dan is het lichtgewicht waterbed vlak of voor een elektrische uitvoering de oplossing.
De matrassen kunnen naast elkaar op de bodems geplaatst worden waardoor u toch uw eigen ligcomfort heeft in 1 bed.

Component bed

Het component bed is een gestoffeerde bodem met een matras die een afdeklaag van water heeft. Deze toplaag van water word door middel van tubes op het matras gelegd. Dit matras heeft een luchtkern. Door middel van meer of minder lucht in het matras te pompen wordt de matras kern steviger of zachter. De mogelijkheden kunt u op het filmpje van Sleepways vinden.