Matras Koudschuim

Onder de drukverlagende matrassen is het matras koudschuim een van de meest hoogst geprezen materialen. Er is nu een 3e generatie matras koudschuim en die heet de HRC koudschuim. De HRC koudschuim in combinatie met de ViscoPore (visco-elatische) afdekking is het hoogst geprezen zorgmatras (decubitus matras). Dit HRC matras is gemaakt van de 3e generatie koudschuim en heeft 80% markt aandeel in de zorgsector en ziekenhuizen. Dit koudschuim matras is nu ook verkrijgbaar voor de consument en bestaat uit een medium en stevige HRC koudschuim. Er is ook een uitvoering met een HRC koudschuim kern met daarop een ViscoPore elastische schuim met een individuele memorie functie. Dit matras past zich steeds binnen secondes opnieuw naar elke lichaamsvorm aan.

De eigenschap van dit matras is dat het van hoofd tot voet een algehele ondersteuning geeft waardoor het lichaam gelijkmatig en overal even veel druk heeft. Dit heeft als voordeel dat het lichaam weinig drukpunten heeft waardoor u gedurende de nacht minder hoeft te draaien. De gelijkmatige ondersteuning zorgt ervoor dat de zenuwen en spieren ontspannen. De organen op kunnen daardoor een laag pitje kunnen gaan werken. Hierdoor kan het lichaam al zijn aandacht aan herstel geven. Door al deze voordelen worden we kort samengevat uitgeruster wakker.

Materiaal

Het koudschuim materiaal waar het matras van vervaardigd is noemen ze de 3e-generatie HRC schuim. Dit schuim is er in de uitvoering koudschuim en visco-elastische schuim. Deze 3e generatie visco-elastische schuim wordt HRC ViscoPore schuim genoemd en is een thermo-gevoelige opencellig materiaal. Anders dan in de handel verkrijgbare visco-elastische schuimen en/of traagschuimen, wordt er in de ViscoPore geen vette bestandsdelen gebruikt voor het vervaardiging van het visco-elastische ligcomfort.
Het grote voordeel van deze manier van traagschuim / visco-elastische schuim produceren is dat er geen hitte ophoping plaats vindt onder het lichaam waardoor slapen op ViscoPore niet warm is. Naast het grote temperatuur voordeel van ViscoPore is dit visco-elastische materiaal ook luchtdoorlatend en ademend wat een optimale vocht-regulerende eigenschap geeft die een droge aangename slaapomgeving biedt.

matras koudschuim, koudschuimmatrassen, koudschuim matrassen, decubitus matras, anti decubitus matrassen