Soft side waterbed

De soft side waterbed is er in drie uitvoeringen. De standaard (basic) soft side waterbed, de split soft side waterbed en de box waterbed. De standaard soft side waterbed heeft hetzelfde ligcomfort als de split softside of de boxspring waterbed. Het verschil zit hem in het uiterlijk en opmaak comfort. De standaard softside heeft een schuimrand uit één geheel van 20 cm. Dit is de ledikant zijde die het watermatras op zijn plek houd. Bed textiel kan op dit type waterbed niet ingestopt worden. Er moet een onderlaken en een molton met een elastieken rand rondom voor gebruikt worden dan blijft deze perfect op zijn plaats.

De afbeeldingen hieronder zijn doorsnee softside-waterbeddden. De linker is een opbouw van een standaard (basic) waterbed de rechter doorsnee is een opbouw van een split waterbed.
Het verschil tussen een standaard en een split softside-waterbed is de split tussen het cijfer 4 en 5. Bij de standaard softside is dit 1 geheel schuim bij de split zijn dit 2 delen schuimen

Split softside-doorsnee                                              Standaard softside-doorsnee

Softside waterbed, Split softside, Waterbedden, Watermatrassen, waterbed kopen, waterbed leegpompen, waterbed lek, waterbed conditionerSplit softside, Waterbedden, Watermatrassen, waterbed kopen, waterbed leegpompen, waterbed lek, waterbed conditioner

Split softside

Split softside heeft de schuimrand  (ledikant zijde) van 20 cm hoog in twee delen van 10 cm gedeeld. Het onderste gedeelte van het schuim is gestoffeerd met stof of leather look De sotside kan ook een houten sierlijst rondom hebben of in een ledikant geplaatst zijn waardoor u de onderste rand niet ziet. De bovenkant van het schuim zit in de onderdeken die onder het schuim doorloopt. Doordat de schuimranden in twee delen is verdeeld kan het bed textiel rondom ingestopt worden. Ook het dekbedovertrek kan op het voeteneinde ingestopt worden.

De onderdekens bij de split softside wordt standaard met een in stopdoek die vast zit onder het schuim  afgeleverd. Het is ook mogelijk om dit type softside met een losse instop onderdeken te beslapen. Hierdoor wordt het ligcomfort nog soepeler. Dit komt omdat de onderdeken die niet vast zit onder het schuim los kan komen naar gelang het lichaam in het watermatras zakt. Het is niet dat de en onderdeken beter is dan de andere onderdeken. Het heeft met uw persoonlijke slaapcomfort voorkeur te maken waar u het liefste op ligt. Ik de showroom hebben wij beide voorbeelden liggen en kunt daar het verschil voelen.

De standaard split staat hier op een zwarte plint, heeft een zwart gestoffeerde onder schuim en een split vaste onderdeken in badstof uitvoering.

soft side waterbed, Waterbedden, Watermatrassen, waterbed kopen, waterbed leegpompen, waterbed lek, waterbed conditioner

Wanneer u een bepaalde look in uw slaapkamer wenst en toch op water wilt slapen kunnen wij dit meestal voor leveren. Wanneer u een foto mailt van een boxspring, een ledikant of een bed die u heeft gezien kunnen wij vaak die look in een waterbed uitvoering leveren.
Hieronder hebben wij enkele voorbeelden voor u geplaatst.

Mogelijkheden van aankleding standaard softside

Boxspring waterbed, Waterbed boxspring Split softside, Waterbedden, Watermatrassen, waterbed kopen, waterbed leegpompen, waterbed lek, waterbed conditioner