Traagschuimmatras

Traagschuimmatras is van een schuim geproduceerd die is ontwikkel voor Nasa. Het is ontwikkeld zodat de astronauten zo comfortabel mogelijk comfort te kunnen bieden. De eisen die aan de conditie van de astronauten worden gesteld zijn hoog en van levensbelang.
Dat heeft het product traagschuim opgeleverd, zodat de kwaliteit en comfort van de astronauten tijdens hun verblijf in de ruimte aan de hoogste eisen voldeed. Het product traagschuim zijn de fabrikanten daarom ook in hun matrassen gaan verwerken en zo ontstond het traagschuimmartas.

De naam Traagschuim, nasa schuim of Visco-elastisch schuim zijn allemaal hetzelfde.
Voor dit product ziijn vele verschillende namen maar daar wordt hetzelfde mee bedoeld. Zodra u leest of hoort spreken over visco-elastisch schuim, visco, draagschuim, geheugenschuim, nasa of nasa schuim wordt daar traagschuim mee bedoeld.
De benaming kan hetzelfde zijn maar er zit wel degelijk kwaliteits verschil in de traagschuim soorten.
Laat u dan ook goed voorlichten over prijs/kwaliteits verhouding.

Eigenschappen van traagschuim

Traagschuim is erg gevoelig voor temperatuur  (uitgezonderd de HRC viscopore). Wat wil zeggen dat het sterk reageert op lichaamswarmte en de temperatuur van de omgeving. Tevens is het een materiaal die snel reageert op druk. Deze twee samen maakt het dat als bepaalde delen van het lichaam zwaarder zijn, dieper in het matras kunnen wegzakken zonder dat het lichaam zijn ondersteuning gaat verliezen. Voor mensen die lange tijd in bed moeten liggen is een traagschuim matras comfortabel omdat doorliggen sterk teruggebracht wordt.

traagschuimmatras, cool-sense traagschuim, visco schuim, afdeklaag pocketveer hoog-laagveer

Wie slaapt er op traagschuim

Het traagschuim materiaal wordt tegenwoordig vaak in de gezondheidszorg en ziekenhuizen gebruikt. Tegenwoordig heeft traagschuim ook en grote plek in de particulieren markt weten te veroveren en dat is niet onterecht. Voor mensen die een stevige ondergrond zoeken maar wel een ondersteunende snel reagerende toplaag willen,mzullen dit vinden in een traagschuimmatras. Het traagschuim matras is er in verschillende uitvoeringen.
Er zijn matrassen van het merk “Tempur”. Het merk M-line die heeft een kern van koudschuim met een zeer open celstructuur waardoor het vocht goed kan verspreiden en verdampen. Hierboven op hebben ze een gegolfde afdeklaag van traagschuim. Deze gegolfde afdeklaag zorgt ervoor dat het traagschuim soepel naar het lichaam volgt. De gevoeligheid voor koud en warmte die dit materiaal bij zich draagd is hierdoor opgelost. Naast deze twee bekende merken zijn er verschillende leveranciers die al jaren met het traagschuim materiaal werken.

Huismerk traagschuim-matras.

SUbliem lapen heeft verschillende huismerk traagschuimmatras. Zowel in vol schuim als met een kenr van pocketveer waarover een afgedeklaag van traagschuim ligt. Door dit huismerk te voeren is er voor elke portomanai een matras te vinden. Deze matrassenliggen comfortabel en uwordt er uitgerust op wakker. De traagshuim die op de huismerk matrassen woden gebruikt komen uit dezelfde fabriek waar de grote merken hun traagschuim inkopen. Traagschuim matrassen en kussens kunnen ons, door hun druk verdelende en comfort verhogende eigenschappen beter laten slapen, zodat we fitter zijn om overdag uit te voeren wat we willen doen.

Hrc viscopore

Ook hebben we in ons huismerk assortiment een HRC koudschuim matras die is afgedekt met een HRC Viscopore. Deze Hrc-schuimen hebben niet de nadelen van de eerste generatie traagschuim. De Hrc-schuim heeft deze nadelen verbeterd. Hierdoor is deze traagschuim niet gevoelig voor de omgeving warmte. Hij wordt dus niet harder als de temperatuur omgeving kouder is en het matras wordt niet zachter als de temperatuur omgeving warmer wordt. Daarnaast is het schuim goed reguleerdend waardoor er geen warmte en vocht ophopingen zijn onder het lichaam/

Merk Mline.
Wij hebben het merk mline. Het merk M-Line heeft een 3-tal uitvoeringen in 2-hardheden in zijn collectie. De matrassen Slow motion I (is soft) en II (is stevig), de Matrassen Slow motion III (is soft) en IV (is stevig) en de uitvoering Slow motion V (is soft) en VI (stevig), daarnaast heeft M-line nog verschillende bodems, kussens en textiel.

Merk Clima Comfort
Wij hebben ook het merk Clima Comfort die net zoals Mline met koudschuim, pocketveer en Viscopore werkt.

Bodem voor een traagschuimmatras.
Het matras is geschikt om op elke bodem geplaatst te worden. De voorkeur heeft echter een Boxspring, Multi motion, schotelbodem en dan de lattenbodem.