Waterbed lek

Een waterbed lek klinkt heel eng maar vaak is het minder erg dan het er uitziet. Het belangrijkste is dat uw veiligheidskuip (liner) van uw waterbed heel is. Als de veiligheidskuip heel is kan er niks ernstigs gebeuren. Water kan namelijk niet omhoog vallen, wat inhoud als u niet op uw watermatras gaat zitten (zodat het over de rand heen loopt) het water in uw waterbed bijft staan. Langs de randen rondom het bed zal er water staan. Dit is normaal, trek niet het matras naar opzij want dan loopt het water onder het matras. Het matras is zwaar genoeg om ervoor te zorgen dat er geen water onderloopt. Dit gebeurt wel als u het naar achter trekt omdat het water dan de vrijheid krijgt eronder te komen.

waterbed lek, waterbed-leehalen, waterbedpomp

Waterbed hoeft niet leeg

Een lek repareren in een watermatras is niet moeilijk. Om te beginnen een watermatras die lek is hoeft NIET LEEG. Het belangrijkste is dat u de stappen van hieronder volgt.
Laat het matras liggen hoe dat het ligt. Trek het matras niet opzij dan loopt er water onder. Plak het bed zelf of bel de waterbedden-service 0633082439 om het watermatras te laten plakken.

Lekkage opzoeken

-stop handoeken tussen de rand van het bed en het watermatras
-laat het water in de handoeken trekken en knijp de handoek uit boven een lege emmer
-duw de handdoek opnieuw tussen de rand en het watermatras en het schuim en laat de handdoek opnieuw volzuigen
-doe dit netzolang tot het water rondom weg is.
– begin in een hoek van het matras en ga de het hele matras langs de lasnaad opzoek naar het lek.

Lek plakken

-wanneer het lek gevonden is laat een druppel lijm op het gaatje vallen of leg een streepje lijm wanneer het een scheurtje is, dit kan ook als er water uit de het gaatje of scheurtje loopt
-laat de lijm uitdrogen en knip een stukje vinyl ietsje groter dan het gaatje of het scheurtje
-lijm beide zijdes in en druk deze op het gaatje of scheurtje, druk hem van binnen uit naar buiten zodat er geen lucht onder komt
-u kunt nu het matras rondom droog maken, u mag het matrs nu wel terug trekken om het goed droog te kunen maken
-u kunt het bed weer beslapen

Wanneer watermatras vervangen

Wanneer een watermatras lek is gegaan hoeft hij niet meteen vervangen te worden. Reden wanneer u wel het watermatras moet vervangen is als hij meerder keen leg is geweest. Dit kan komen omdat het viny waar het watermatras van gemaakt is uithard. Doordat het vinyl harder wordt zal hij steeds opnieuw breken. U kunt altijd een foto van uw watermatras sturen zodat wij kunnen beoordelen of hij vervangen moet worden.