Waterbed ontluchten

Het waterbed ontluchten is het makkelijkst met een ontluchtingspompje. Trek de dop van het watermatras omhoog en haal de veilgheidsdop en het kleine dopje los van de vulopening. Leg uw hand om de vulopening en draai het ontluchtingspomp op de vulopening. U begint met het waterbed ontluchten aan het hoofdeinde en werkt richting vulopening. Het waterbed ontluchten doet u door middel van de bovenkant van het vinyl op te trekken zodat het los komt van het water. Hierdoor verzamelen allen luchtbellen zich op het hoogste punt. Houd met de linkerhand het vinyl hoog en trek met de rechter hand een stukje verder richting vulopening ook het vinyl omhoog. Wanneer de rechterhand ook het vinyl omhoog houd kan de linker hand het vinyl loslaten. De luchtbellen die zich onder de linkerhand hadden verzameld zullen nu naar het hoogste punt gaan en dat is de rechter hand. Pak met de linkerhand het vinyl over van de rechterhand maar hou het vinyl hoog. Herhaal de handeling net zolang tot u bij het ontluchtingspompje bent. Trek het ontluchtingspompje omhoog en dan zullen alle luchtbellen zich daar verzamelen. Pomp de verzamelde lucht vervolgens uit het watermatras.

waterbed ontluchten, ontluchtingspompje, airextractor

Herhaal deze handelingen nu aan de andere kant van het watermatras net zolang totdat alle lucht uit het matras is verdwenen.
Heel belangrijk wanneer u het ontluchtingspompje van de vulopening verwijderd, houd uw hand om de vulopening en druk zacht op het watermatras zodat er water tot boven aan de vulopening blijft staan. Wanneer de vulopening tot de rand toe met water is gevuld kunt u de dop erop drukken. Zo kan er geen nieuw lucht in het matras komen.

 

Luchtproblemen

Wanneer u regelmatig uw watermatras moet ontluchten heeft u waarschijnlijk een bacterie groei in uw water. Regelmatig ontluchten is bijna elke 2 weken. Wanneer u 2x per jaar moet ontluchten is dit niet veel. U kunt ervoor kiezen een ontluchtingskuur aan het water toe te voegen. Deze dood de bacterie en slurp het grootste gedeelte van de lucht op. Mocht dit niet helpen en u moet nog steeds elke 2 weken ontluchten is de enige oplossing het matras leeghalen en het opnieuw met schoon water vullen. Daar een strat condtioner aan toevoegen zodat alle achtergebleven bacteriën gedood worden. Als u meer informatie hierover wilt hebben kunt u ons bellen.