Waterbed stinkt

Wanneer een waterbed stinkt heeft het water een bacterie groei. De reden dat dit gebeurt is vaak niet te verklaren. Dit kan zijn dat het matras is ontlucht, conditioner (te laat) is toegevoegd of water is bij gevuld. Wanneer het waterbed stinkt is dit op twee manieren op te lossen.
De eerste manier is om een antibacteriële kuur toe te voegen aan het water. Als het vinyl van het watermatras heel erg blijft stinken kan het watermatras vinyl met een sterk concentraat vinyl geur-neutralisator worden ingesmeerd. Wanneer het waterbed stinkt en de kuur wordt toegevoegd heeft dit 1 tot 3 dagen nodig. In uitzonderingen kan het tot 3 weken de tijd nodig hebben voordat de geur helemaal verdwenen is.
De tweede manier om het op te lossen is door het watermatras leeg te pompen en half met nieuwe water te vullen. Dit opnieuw leeg te pompen en dan met schoon water af te vullen. Voordat u het af vult moet u eerst start conditioner toegevoegd worden aan het water. Door dit eerst toe te voegen wordt er tijdens het vullen van het matras goed vermengt door de stabilisatie die in het matras zit
.waterbed stinkt, Waterbed leegpompen, waterbed verhuizen, waterbed onderdelen, waterbed conditioner, onderdeken waterbed, waterbed lek, waterbed ontluchten

 

Hoe vul ik mijn waterbed

De exacte juiste manier om een waterbed af te vullen kunt u op de pagina waterbed vullen lezen. Hier staat een filmpje hoe u het waterbed opbouwd en afvult. De hoeveelheid water die in een watermatras gaat is afhankelijk aan de gewichten van de personen die erop gaan liggen. Als u al een watermatras heeft die lekker ligt kunt u voordat u hem leeghaalt het beste de hoogte van de waterstand opmeten. Dit doet u door een meet lat (zoals een duimstok) door de vulopening van het watermatras naar de bodem te steken. U kunt dan de aantal centimes aflezen van de hoogte van het water. Wanneer u opnieuw uw matras vult kunt u dit ongeveer op die hoogte afvullen.

Nadat het watermatras opnieuw is gevuld met water moet het ontlucht worden. Dit is heel belangrijk om het matras goed te laten liggen en optimaal het comfort eruit te halen. Wanneer het goed ontlucht is en u uw topliner over het watermatras heeft gelegd kan de onderdeken erover heen gelegd worden. Dan kunt u met molton en onderlaken het bed verder opmaken.