Waterbed vullen

Het waterbed vullen is niet moeilijk maar moet wel hygiënisch gebeuren. Wanneer u de waterslang ook in de tuin gebruikt, moet de slang heel goed met heet water doorgespoeld worden. Het waterbed vullen is een hygiënisch klusje. Wanneer u dit niet doet heeft u grote kans dat u lucht of stank problemen in het matras krijgt. Naast het goed doorspoelen van de tuinslang moet ook het gedeelte van de tuinslang die in het watermatras gaat aan de buitenkant goed met warm water worden afgespoeld. Eventuele opgedroogde resten van de tuinslang verwijderen en nogmaals naspoelen. De tuinslang niet met schoonmaak middel reinigen want de resten van het schoonmaak middel zijn niet goed voor uw watermatras.

Wanneer de u dit heeft gedaan kan de slang in het watermatras gestopt worden.
Het verwarming element mag nog NIET aan. De fiberlagen die voor de stabilisatie zorgen laten namelijk geen warmte door en kunnen ervoor zorgen dat het verwarmingselement door brand. Zet de verwarming pas aan als het matras bijna vol is.
De tuinslang kunt u beste op de douche aansluiten. De meeste douches hebben thermostaat kraan waarmee u de warmte van het water op 28 graden kunt instellen. Mocht u dit niet hebben voelt u dan aan de buitenkant van de tuinslang als het water erdoor of deze warm is. Laat er geen heet water inlopen dat is niet goed voor het vinyl. U kunt nu de waterkraan aanzetten en beginne met het waterbed vullen.

Conditioner toevoegen

Voordat u uw tuinslang in het watermatras duwd kunt u het beste de start conditioner door de vulopening gieten. Wanneer het water dan verdeelt wordt door het matras mengt dit zich goed met de start conditioner. Een start conditioner is een zwaarder concentraat van de standaard conditioner. Die zorgt ervoor dat de eventuele bacteriën die meekomen met het vullen van het matras niet voor problemen kunnen zorgen. Bent u het vergeten toe te voegen of heeft u het nog niet in huis kunt u het ook later toevoegen.  Zorg ervoor als u het later toevoegt dat u water in de vulopening hoog blijft staan zodat er niet opnieuw hoeft te ontluchten.

Hoeveel water moet er in een watermatras

De hoeveelheid water die u in een watermatras laat lopen is een persoonlijke voorkeur. De regel is hoe zwaarder de persoon hoe minder water in het matras. Als u een duo heeft kan het matras per persoon worden afgevuld. De persoon voor wie het matras is kan erop gaan liggen en moet dan nog matras om zich heen zien. Het lichaam moet IN het matras wegzakken. Niet zoveel dat u erin hangt maar wel dat u in het matras ligt in plaats van op het matras. Het erop liggen gebeurt al vlug dus waak daarvoor.

Als u naar het watermatras kijkt en u ziet rimpels in het matras liggen is dat goed. Hoe meer rimpels het watermatras heeft hoe meer ruimte u heeft zodat het matras om u heen kan vormen. Schrik niet als u rimpel ziet en vul niet het matras af totdat hij strak ligt. Een goede meting is als u uw arm op de softrand legt over het matras heen. Het watermatras moet altijd onder uw arm liggen en mag dus niet boven het schuim uitsteken.

Heeft u een mono matras en verschil in gewicht moet het matras anders afgevuld worden dan wanneer u ongeveer een gelijkwaardig gewicht heeft. Gelijkwaardig vinden wij rond de 10 kilo gewichtsverschil. Wanneer u gelijkwaardig gewicht heeft vult u het matras zover dat als u er met zijn tweeën op ligt u alle twee een kuiltje kunt maken. Wanneer u verschillend gewicht heeft, moet de lichtste persoon nog een kuiltje kunnen maken als beide op het matras liggen. De zwaarste persoon mag dan niet op de bodem liggen als die alleen in het bed ligt.

Wat te doen wanneer het watermatras afvullen niet lukt

Wanneer u het waterbed heeft afgevuld maar het ligt niet lekker kunt u het beste contact opnemen met de winkel 020-6599171 voor advies. Wilt u dat er iemand langskomt dan kan onze waterbedden-service 0633082439 een afspraak met u maken om langs te komen. Wanneer u beide thuis bent kan dan het matras op uw gewicht beide gewicht af gevuld worden. Tevens laat hij u zien hoe u het matras moet ontluchten. Dit is heel belangrijk want lucht in het matras zorgt voor onstabiliteit met resultaat dat u niet lekker ligt.

Waterbed opbouwen