Waterbedden
Waterbedden zijn er in vier verschillende uitvoeringen:
Naast de softsides is er nog het hardside waterbed. Het hardside waterbed wordt niet meer verkocht. Gelukkig voor degene die ze nog hebben zijn er nog wel onderdelen voor te kopen.
Soft side waterbed
De afbeeldingen hier onder zijn doorsnee softside-waterbeddden. De linker is een opbouw van een basic (standaard) waterbed. De rechter doorsnee is een opbouw van een split softside waterbed.
Het verschil tussen een basic en een split softside-waterbed is dat de split het cijfer 4 en 5 heeft. Bij de basic softside is dit 1 deel schuim(cijfer4) van 20cm, bij de split softside zijn dit 2 delen(cijfers 4 en 5)van 10cm schuim waardoor het beddengoed daartussen ingestopt kan worden.
Opbouw softside waterbed:
1-Plint
2-Gewichtsverdelers
3-Bodemplaat
4-Basic schuim of 4+5-Splitschuim
6-Onderkant onderdeken
7-Verwarming
8-Veiligheidskuip
9-Watermatras(sen)
10-Bovenkant onderdeken (tijk)
De softside basic (standaard) staat op de foto op een zwarte box onderbouw. Standaard word deze met een plint geleverde. De basic soft side waterbed heeft hetzelfde ligcomfort als de split softside of de boxspring waterbed. Het verschil zit hem in het uiterlijk en opmaak comfort. De standaard softside heeft een schuimrand uit één geheel van 20cm hoog. Dit is de ledikant zijde die het watermatras op zijn plek houd.
Bed textiel kan op dit type waterbed niet ingestopt worden. Er moet een onderlaken en een molton die rondom elesiek heeft gebruikt worden zodat het beddengoed perfect op zijn plaats blijft liggen.
Waterbed Split Softside
Split softside heeft de schuimrand (ledikant zijde) van 2x 10cm hoog totaal 20cm. Het onderste gedeelte van het schuim is gestoffeerd met stof of leather look De split softside kan ook een houten sierlijst rondom hebben of in een ledikant geplaatst zijn waardoor je de onderste rand niet ziet. De bovenkant van het schuim zit in de onderdeken die onder het schuim doorloopt. Doordat de schuimranden in twee delen is verdeeld kan het bed textiel rondom ingestopt worden. Ook het dekbedovertrek kan op het voeteneinde ingestopt worden.
De onderdekens bij de split softside loopt standaard onderdoor en zit vast onder het schuim. Het is ook mogelijk om dit type softside met een losse instop onderdeken te beslapen. Hierdoor wordt het ligcomfort nog soepeler. Dit komt omdat de onderdeken die niet vast zit onder het schuim los kan komen naar gelang het lichaam in het watermatras zakt. Het is niet dat de ene onderdeken beter is dan de andere onderdeken. Het heeft met uw persoonlijke slaapcomfort voorkeur te maken waar je het liefste op ligt. Ik de showroom hebben wij beide voorbeelden liggen en kun je daar het verschil voelen.
Waterbed Split softside box-uitvoering
De boxspring waterbed heeft hetzelfde slaapcomfort als het basic softside of de split softside. HEt verschil zit in het uiterlik vanhet bed. Deze uitvoering ziet eruit als een boxspring maar is een waterbed.
Waterbed voorbeelden
Waterbed Lichtgewicht
Lichtgewicht waterbedden zijn gevuld met 60 tot 80 liter water wat hem uitermate geschikt maakt om op een lattenbodem of boxspring te plaatsen. Het is een matras wat maximaal gestabiliseerd is, maar voor liefhebbers met een mindere stabilisatie kan dit ook. Het lichtgewicht watermatras zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling op uw lichaam waardoor u geen drukpunten heeft. Dit is een drukverlagend matras die zeer geschikt is voor mensen die verplicht langer in bed moeten doorbrengen. Naast de druk-verlagende voordelen hebben lichtgewicht waterbedden een verwarming. Deze kunt u op uw persoonlijke voorkeur instellen. In de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. De thermostaat zorgt ervoor dat hij op een continue temperatuur blijft daar hoeft u zelf niks voor te doen.
Het lichtgewicht waterbed is geschikt om in een ledikant met een lattenbodem of op een boxspring te plaatsen. Dit komt om dat er maar 60 a 90 liter water in zit.
Waterbed onderdelen
Waterbed onderdelen zijn bij Subliem Slapen vaak op voorraad. Tegenwoordig hoeft je niet meer je gehele waterbed te vervangen. Je kunt met losse waterbed onderdelen je waterbed weer helemaal nieuw krijgen. Hieronder hebben we de meest gevraagde waterbed onderdelen voor je op een rijtje gezet.
Conditioner
Om het water wat in het watermatras zit bacterie vrij te houden moet er conditioner als onderhoudsmiddel jaarlijks toegevoegd worden. Wij hebben een jaar conditioner. De conditioner is voor verlenging van de levensduur van het watermatras en het tegen gaan van bacteriegroei (ook wel algengroei genoemd). De meeste waterbed winkels laten hun klanten dit 2x per jaar toevoegen. Wij hebben een zwaardere dosering waardoor u de conditioner maar 1x per jaar hoeft toe te voegen.
Start Conditioner
Een nieuwe watermatras wordt altijd gevult met een Start Conditioner, ook wel first filler genoemd. Een start Conditioner is een sterker concentraat dan de standaard conditioner wat een onderhouds middel is. Wanneer het watermatras verhuist of er nieuw water aan het matras toevoegt wordt is het verstandig om ook de start conditioner toe te voegen. Deze concentratie is zo sterk dat eventuele bacteriën geen kans krijgen.
Wanneer u de conditioner bij ons heeft besteld geven wij de klanten de service dat ze jaarlijks de conditioner reminder via de mail ontvangen. Omdat de conditioner jaarlijks wordt aangepast aan de waardes van het Nederlandse water is het verstandig niet meerdere flesjes conditioner aan te kopen maar jaarlijks de vernieuwde conditioners te halen of op te laten sturen. Wij sturen door heel Nederland de laatste aangepaste conditioners. U hoeft alleen te bellen of te mailen en de conditioner gaat op de post.
Waterbed Plakset
Waterbed plakken is vrij makkelijk wanneer je het gaatje hebt gevonden. Je waterbed hoeft je er niet voor leeg te halen.
Laat wat waterbed lijm lopen over het gaatje en u kunt weer slapen. Deze lijm is speciaal voor het waterbed. Het is vloeibare vinyl. Gebruik geen lijm waar u de boot of fietsband mee plakt. Die onttrekken weekmakers van het matras waardoor het opnieuw gaat lekken
Waterbed ontluchtingspompje
Waterbed ontluchten is het makkelijkste met een ontluchtingspompje. Wij raden iedereen aan die een waterbed heeft een ontluchtspompje aan te schaffen.
Door het waterbed te ontluchten met een waterbed ontluchtingspompje kunt u gemakkelijk het lucht verwijderen. Het pompje zorgt ervoor dat er niet opnieuw lucht in het matras komt. Kijk hier hoe dit moet.
Waterbed Veiligheidskuip
In elk waterbed wordt een veiligheidskuip ook wel liner genoemd geplaatst. Dit zorgt ervoor wanneer en eventueel lekkage in het watermatras ial het water in het bed blijft staan.
Het is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de veiligheidskuup heel is. Mocht hij stuk zijn vervang hem. Plak hem niet met ductape.
Waterbed Onderdeken
Waterbed onderdeken ook wel tijk genoemd ligt er op elk waterbed. Deze heeft als functie om het vocht wat je elke nacht verliest op te nemen.
Er zijn drie verschillende vullingen van onderdekens te weten synthetisch garen, hypersoft en wol. De verschillende merken gebruiken verschillende vullingen en doeken.
Waterbedden Service
WaterbeddenService is er om te helpen wanneer het waterbed leeggehaald moet worden, verhuist, geplakt of nieuwe verwarming eronder gelegd moet worden.
Waterbed lek
Een waterbed lek klinkt heel eng maar vaak is het minder erg dan het er uitziet. Het belangrijkste is dat uw veiligheidskuip (liner) van uw waterbed heel is. Als de veiligheidskuip heel is kan er niks ernstigs gebeuren. Water kan namelijk niet omhoog vallen, wat inhoud als u niet op uw watermatras gaat zitten het water in uw waterbed bijft staan. Langs de randen rondom het bed zal er water staan. Dit kan u door middel van handoeken ertussen te duwen oplossen. Laat het matras liggen zoals het ligt zodat het water niet onder het matrsa kan lopen.
Waterbed ontluchten
Het waterbed ontluchten is het makkelijkst met een ontluchtingspompje. De gehele uitleg staat onder de link.
Waterbed stinkt
Wanneer een waterbed stinkt heeft u een bacterie groei in het water van het matras. U kunt dit op verschillende manieren oplossen. De eerste manier is om het watermatras met een waterpomp leeg te pompen en opnieuw te vullen met een start conditioner. De tweede manier is om er een antibacteriele kuur aan het water toe te voegen. Deze zorgt ervoor dat de bacterie gedood wordt en het water niet meer stinkt.
Watebed leegpompen
Een waterbed leegpompen kunt u op een veilige manier doen met een waterbedpomp. Bij Subliem Slapen kunt u een waterbed pomp huren. Wanneer u de pomp op het watermatras koppelt krijgt u het matras leeg en vacuum. Dit is een veilige manier om het matras te vervoeren. Voor exacte uitleg omtrent het leegpompen kijk op “waterbed leegpompen” Waterbedpomp
Met de waterbedpomp kunt u op een veilige manier het watermatras leegpompen. Het belangrijkste van het verplaatsen van een watermatras is het vaccuum pompen. Dit doet u met een waterbedpomp. Wanneer het matras leeg is kunt u het veilig verplaatsen zonder dat de stabilisatie verschuift. Wanneer de stabilisatie wel zou verschuiven kunt u het watermatras weggooien.
Waterbed pomp huren
Een waterbed kun je zelf leeghalen. Hier is een waterpomp voor nodig om het watermatras vacuum leeg te pompen zodat het opgevouwen kan worden. Wanneer het goed is leeggehaald kan het veilig worden vervoert.
Neem telefonisch contact op voor uitleg en de mogelijkheden die er zijn.
Waterbed verhuizen
Het waterbed verhuizen kan op verschillende manieren. U kunt het waterbed geheel laten verhuizen. Een andere mogelijkheid is een gedeelte door de waterbedden-service te laten doen zoals het leeg laten pompen en demonteren en de rest van het waterbed zelf weer te vullen.